Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

20. 01. 2018. 23:14   >>  22:45

POŽAR U HOTELU

U Pragu poginule dvije osobe

U požaru u hotelu "Jurostars David" večeras u centru Praga dvije osobe su poginule, a osam povrijeđeno, od čega četiri teško. Vatrogasci su evakuisali 40 ljudi, uglavnom stranih turista.

U pripravnosti su bile sve bolnice u Pragu, pošto su prve vijesti govorile čak o nekoliko desetina povrijeđenih.

"Glavni zadatak je od početka bio da izvedemo ljude napolje. Skoncentrisali smo se na to da pronađemo sve ljude u hotelu, bilo je teško zbog gustog dima. Još provjeramo gdje u stvari gori, požar je pod kontrolom", kazao je novinarima portparol praških vatrogasaca Martin Kavka.

Policija je zatvorila oblast oko hotela, povrijeđeni su prevezni u bolnice, a evakuisani gosti hotela u obližnju školu gdje je za njih privremeni smještaj pripremio Crveni krst.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izazvao kvar na klima uređaju u jednom od hotelskih hodnika.

"U nedjelju ćemo još provjeravati uzrok požara", kazao je Kavka.

Gradonačelnica Praga je izjavila saučešće porodicama žrtava, čija imena nijesu objavljena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније