Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 10:17   >>  10:23

PREDSJEDNIK EGIPTA

Al Sisi: Kandidujem se za drugi mandat

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi objavio je da će se kandidovati za drugi mandat na predsjedničkim izborima u martu ove godine.

"Iskreno i otvoreno objavljujem svoju kandidaturu za dužnost predsjednika Republike u nadi da ćete je prihvatiti", rekao je Sisi.

On je to izjavio u govoru koji je održao na konferenciji posvećenoj rezultatima svog mandata koju je direktno prenosila javna televizija.

Al-Sisi je na funkciju izabran 2014. i vodi zemlju čvrstom rukom, a 2013, dok je bio vrhovni komandant oružanih snaga, smijenio je islamistu Mohameda Morsija, prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta, nakon čega je počeo progon stotina njegovih pristalica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније