Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 01. 2018. 17:30 >> 17:00
1

SIRIJA SAOPŠTILA

"Branićemo se ako Turci pređu granicu"

Sirija je saopštila da su njene vazduhoplovne snage spremne da brane teritoriju od napada Turske i upozorile Ankaru da će oboriti svaki avion koji pređe granicu.

"Upozoravamo tursko rukovodstvo da ako pokrene borbene operacije u oblasti Afrina, to ćemo smatrati činom agresije turske vojske", rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Fajsal Mekdad, prenijeli su državni mediji, navodi Rojters.

Pretnodno je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan najavio da će Turska pokrenuti vojnu ofanzivu na enklavu Afrin i druge teritorije pod kontrolom Kurda.

Turska smatra da je kurdska grupa koja kontroliše Afrin teroristička organizacija koja predstavlja ogranak Radničke partije Kurdistana.

Rojters prenosi da Turska grupiše vojsku i tenkove na svojoj granici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније