Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 01. 2018. 17:10   >>  16:39

EVROPSKI PUT

Tajani: Bugarska ključna za Z. Balkan

Predsjednik Evropskog parlamenta (EP) Antonio Tajani izjavio je danas da Bugarska može da ima ključnu ulogu u podršci i usmjeravanju evropskog puta svojih susjeda na Zapadnom Balkanu.

Tajani je, na zajedničkoj konferenciji za štampu da premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, rekao da je sada proširenje konkretna perspektiva za one zemlje koje pokazuju da će biti spremne za to u narednim godinama.

"Krajem ovog mjeseca ću posjetiti Srbiju kako bih pokazao posvećenost Evropskog parlamenta po ovom pitanju", rekao je on.

Predsjednik EP je naveo da Bugarska više nije "nova članica", već da sada vodi EU i izrazio je nadu da će se ta zemlja priključiti Šengenu i evrozoni.

"Bugarska je prošla dug put u proteklim godinama. Ona je 10 godina od pristupanja EU motor razvoja i stabilnosti u regionu, zahvaljujući i svojoj geostrateškoj poziciji", rekao je Tajani.

Premijer Bugarske Bojko Borisov predstavio je danas Evropskom parlametu prioritete bugarskog predsjedavanja EU u prvoj polovini 2018, među kojima je i proširenje na Zapadni Balkan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније