Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 09:41 >> 09:10
7

LJEKAR BIJELE KUĆE

Izvanredno zdravstveno stanje Trampa

Ljekar Bijele kuće rekao je da je predsjednik SAD Donald Tramp "izuzetno dobro" prošao iznenandni kognitivni test koji provjerava rane znake gubitka pamćenja i druge neurološke funkcije.


Vojni ljekar Roni Džekson rekao je sinoć u izjavi za medije da je predsjednik dobio odlične ocjene na tom kognitivnom testu koji se ne vrši rutinski u okviru sistematskog pregleda koji je Tramp imao prošlog petka, ali da je predsjednik izričito tražio da se on obavi.

Džekson je obavio prvi sistematski pregled američkog predsjednika prošlog petka i Bijela kuća je ranije saopštila da je ustanovljeno da je Tramp u odličnom zdravstvenom stanju, dok su detalji o rezultatima pregleda bili najavljeni za ovu nedjelju.

Ljekar je rekao da nije imao apsolutno nikakve brige oko predsjednikovih kognitivnih sposobnosti, ali da je uradio taj dodatni test na Trampov zahtjev, spekulišući da je Tramp tražio taj pregled da bi ućutkao glasine koje kruže posljednjih nedjelja da nije mentalno sposoban za predsjedničku funkciju.

On je takođe rekao da je predsjednik visok 190 centimetara, težak 108 kilograma i da je 1,36 kilograma teži nego što je bio u septembru 2016. godine, kada je posljednji put Tramp otrkio svoju težinu za javnost. To znači da je Tramp neposredno ispod granice gojaznosti. 

Džekson je rekao da je predsjednikovo ukupno zdravstveno stanje "izvanredno" i da očekuje da će Tramp ostati zdrav do isteka predsjedničkog mandata, uprkos ograničenim vježbama i brzoj hrani koju konzumira.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније