Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2018. 08:57   >>  20:09

U ANTVERPENU

Eksplozija gasa srušila zgradu

Dvije osobe su poginule, 14 povrijeđeno, a nekoliko zarobljeno u ruševinama, nakon eksplozije u belgijskom gradu Antverpenu koja je oštetila nekoliko zgrada.

 

Eksplozija je odjeknula u italijanskom restoranu "Primavera" u kvartu Pardenmarkt, a od njene jačine zgrada se srušila, a još tri su oštećene. Uzrok je, najvjerovatnije, eksplozija gasa.

Policija je saopštila da su povrijeđeni zadobili lakše povrede, a da je iz ruševina spasila sedam osoba, prenosi AP. 

Lokalni mediji prenijeli su da su tri zgrade oštećene nakon eksplozije koja se dogodila u italijanskom restoranu Primavera u kvartu Pardenmarkt, koji je omiljen među studentima, prenosi Independent. 

List navodi da su ruševine nestabilne, što otežava operaciju spasavanja. 

Policija u Antverpenu saopštila je da eksplozija nije povezana sa terorističkim aktom i navela da je do nje došlo najvjerovatnije zbog curenja plina. 

Na licu mjesta može se vidjeti veliki broj ambulantnih kola i policije. 

Belgija je na visokom oprezu od nekoliko bombaških napada u 2016. godini i talasa terorističkih napada širom Evrope, podsjetila je agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније