Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 01. 2018. 09:35   >>  09:05

VAZDUŠNI UDAR

Vojska srušila tunel Hamasa u pojasu Gaze

Izraelski borbeni avioni srušili su sinoć tunel koji je izgradio ekstremistički Hamas duž granice s pojasom Gaze, saopštila je vojska te zemlje.

Tunel dugačak 1,5 kilometara prostirao se ispod graničnog prelaza Kerem Šalom na jugu pojasa Gaze, glavnog punkta za humanitarnu pomoć u Gazi i ispod strateških cjevovoda za gas i gorivo.

Taj prelaz je glavna linija snabdijevanja pojasa Gaze i preko njega prelazi oko 500 kamiona dnevno, noseći robu s druge palestinske teritorije Zapadne obale preko Izraela.

Kako se navodi u saopštenju, borbeni avioni su srušili dio tunela, a novo "sofisticirano" oružje je uništilo ostatak.

Izraelska vojska saopštila je da je već neko vreme pratila izgradnju tunela.

Napetost je pojačana kraj granice s Gazom od kako je predsjednik Donald Tramp 6. decembra saopštio da priznaje Jerusalim samo kao izraelski glavni grad.

U neredima koji su izbili poslije Trampovog priznanja ubijeno je 14 Palestinaca, a još dvojica su ubijena u sukobim s izraelskom vojskom.

Napetost na granici je pojačana i zato što Izrael gradi zid na granici kako spriječio napade kroz tunele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније