Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

13. 01. 2018. 22:53   >>  22:20

PRED EKONOMSKI FORUM

Demonstracije protiv Trampa u Bernu

Više stotina pripadnika antikapitalističkih pokreta demonstriralo je danas u Bernu protiv dolaska predsjednika SAD Donalda Trampa na ekonomski forum u Davosu.

Noseći parole poput "pojedi bogate" i "borba protiv foruma, Trampa, kapitalizma", oni su istovremeno protestovali i protiv samog foruma koji će biti održan od 22. do 26. januara.

Iako su švajcarske vlasti upozoravale na rizik od "većeg nasilja" prilikom nedozvoljenog skupa, sve je proteklo mirno i bez incidenata.

Na demonstracije je pozvalo antikapitalističko udruženje RJG.

Ta grupa je danas popodne na svom sajtu objavila da je "uprkos jakom prisustvu policije i provokacijama policajaca u civilu, protest bio uspješno organizovan".

"Svjetski ekonomski forum u Davosu se pravi da je platforma za predlaganje konstruktivnih rešenja za globalne probleme ali on jeste i ostaje skup za diskutovanje o sprovođenju neoliberalne agende", navodi RJG.

Bijela kuća je u utorak saopštila da Tramp planira da posjeti Davos, gdje se svake godine okupljaju ljudi iz svijeta međunarodne politike i biznisa da bi razgovarali o politici, ekonomiji i biznisu.

Peticiju pokrenutu u sredu pod nazivom "Trampe, nijesi dobrodošao - drži se dalje od Davosa" do sada je podržalo skoro 13.000 potpisnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније