Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

12. 01. 2018. 22:28   >>  22:12

VENECUELA

Pet migranata stradalo u brodolomu

Zvaničnici Venecuele izjavili su danas da je 16 osoba preživjelo brodolom pošto se raspao brod koji je prevozio migrante iz Venecuele ka obližnjem ostrvu Kurasao.

Broj stradalih povećan je s četiri na pet osoba pošto je tijelo muškarca jutros pronađeno na obali holandskog ostrva Kurasao, saopštila je policija koja je potvrdila da su najmanje tri žrtve nedavno deportovane s tog ostrva, navodi Asošiejted pres.

Brod s oko 30 putnika uputio se u utorak uveče kratkom ali nesigurnom rutom koju koriste Venecuelanci koji bježe iz ekonomski uništene zemlje u potrazi za poslovima i novcem.

Policija je u srijedu ujutru pronašla tijela prve četiri žrtve i olupinu broda smrskanog na stijenama ostrva Kurasao, udaljenog 70 kilometara od Venecuele.

Ostaci broda pronađeni su u oblasti poznatoj po nemirnom moru koju krijumčari migranata koriste u želji da izbjegnu policijske patrole.

Incident se dogodio u vreme povišenih tenzija pošto je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro prošlog petka naredio suspenziju trgovine sa Kurasaom, Arubom i Bonerom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније