Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 01. 2018. 23:25 >> 22:57

NAPADI EKTREMISTA

Dovoljno ruskih vojnika u Siriji za odbranu

Broj ruskih vojnika koji su ostali u Siriji dovoljan je za odbranu od svakog napada ekstremista, saopštio je danas Kremlj.

Rusko Ministarstvo odbrane je prethodno objavilo da su ruske snage odbile niz napada bespilotnih letilica na ruske baze u Siriji - Hemejmimu i pomorsku u Tartusu.

Kako je saopšteno, od 13 bespilotnih letilica, sedam je oboreno, a šest je bilo primorano da se prizemlje.

"Tom prilikom, nije nanijeta šteta", navelo je rusko ministarstvo.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je krajem prošle godine proglasio pobjedu u Siriji i naredio djelimično povlačenje ruskih snaga, podsjeća AP.

Upitan da li je povlačenje možda preuranjeno imajući u vidu napade bespilotnim letilicama, portparol ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov je rekao da ruske snage u Siriji "raspolažu svim neophodnim sredstvima" da odgovore na svaki izazov.

Ministarstvo odbrane Rusije je u ponedjeljak saopštilo da su ruske vojne snage uspješno odbile napad ekstremista uz pomoć bespilotnih letilica na sirijske baze te zemlje Hmejmim i Tartus u noći 6. januara.

Kako se navodi u saopštenju, tokom noći ruski sistemi za protivvazduhoplovnu odbranu reagovali su na 13 neidentifikovanih "malih vazdušnih meta", koje su se približavale ruskim vojnim objektima.

Kako se precizira, deset borbenih dronova približavalo se vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, a još tri logističkom centru Tartus.

U saopštenju se ističe da je ruska vojska presrela šest bespilotnih letilica, koje su napale sirijske baze, a da su još sedam uništili raketni PVO sistemi Pancir-S1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније