Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 01. 2018. 23:01 >> 22:23

SASTAV KABINETA

Mej planira promjene pred nastavak pregovora

Britanska premijerka Tereza Mej promijeniće sastav svog kabineta u pokušaju da ojača vlast pred nastupajuću ključnu fazu pregovora o Bregzitu.

Ona je rekla da će korigovati vladine redove "uskoro", a promjene se očekuju već u ponedjeljak.

Vlast britanske premijerke oslabljena je poslije lošeg rezultata njene Konzervativne partije na izborima u junu, što je dovelo do formiranja manjinske vlade.

Njena vlada dobila je novi zamajac prošlog mjeseca kada je Evropska unija pristala da počne razgovore o budućim trgovinskim odnosima sa Velikom Britanijom.

Tereza Mej rekla je u intervjuu za Bi-Bi-Si koji je emitovan danas da se nada sigurnom dogovoru sa EU o post-izlaznom periodu, od 31. marta, i nacrtu sporazuma o povlačenju do kraja godine.

Britanija treba da napusti EU 29. marta 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније