Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 01. 2018. 12:08   >>  11:36 1

47,3 STEPENA

U Sidneju najviša temperatura u 79 godina

Sidej u Australiji suočen je s najvišom temperaturom u proteklih 79 godina, koja je danas dostigla 47,3 stepena Celzijusa.

Objavljeno je nekoliko upozorenja na požare u širem regionu Sidneja, a danas je uvedena potpuna zabrana paljenja vatre, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Temperatura u nedjelju nešto je niža od one koja je izmjerena 1939. godine, kada je bilo 47,8 stepeni.

Zabrana paljenja vatre u regionu Sidneja uvedena je kako bi se smanjio rizik od šumskih požara koji su česti u Australiji tokom ljeta.

Nekoliko požara već je zabilježeno u subotu, a brojna imanja su uništena u državama Viktorija i Južna Australija.

U septembru 2017. Australijanci su bili upozoreni da se pripreme za sezonu opasnih šumskih požara poslije jedne od najsuvljih zima koje su zabilježene na tom kontinentu.

Više od 200 temperaturnih rekorda premašeno je širom Australije tokom ljeta od decembra 2016. do feburara 2017. godine, sa toplotnim talasima, šumskim požarima i poplavama.

Stručnjaci su upozorili da su temperature zemlje i mora poremećene zbog klimatskih promjena i da će vremenski uslovi biti još ekstremniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније