Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

06. 01. 2018. 14:23   >>  13:59

NAPRAVILI PRVI KORAK

Kraj tenzija Njemačke i Turske?

Ministri spoljnih poslova Njemačke i Turske, Zigmar Gabrijel i Mevlut Čavušoglu napravili su "mali korak" ka obnovi prijateljskih odnosa dvije zemlje poslije više od godinu dana tenzija, ali su jasno naveli i da razlike među njima ostaju.

Gabrijel je rekao danas da je u skorije vrijeme došlo do izvjesnog otopljavanja odnosa i da se s Čavušogluom dogovorio da preporuče ponovno sazivanje njemačko-turske ekonomske komisije koja se neko vrijeme nije sastajala.

Šef njemačke diplomatije je dodao da njih dvojica žele da ožive "strateški dijalog" između ministarstava na čijem su čelu.

Gabrijel je dočekao Čavušoglua u svom rodnom gradu Goslar, u vrijeme povećanih nastojanja turskih lidera da poboljšaju zategnute veze s evropskim zemljama.

Glavni problem u odnosima Berlina i Ankare je hapšenje nekoliko njemačkih državljana u Turskoj, optuženih za terorizam, uključujući i zatvaranje poznatog novinara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније