Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 01. 2018. 13:48 >> 13:17

GRANICA SA MEKSIKOM

Trampova vlada traži 18 milijardi dolara za zid

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa je zatražila 18 milijardi dolara da bi se produžio zid na granici sa Meksikom.

Predlogom federalne Agencije za carinu i zaštitu granice (CBP) predviđa se dodatna barijera od 505 kilometara do septembra 2027. godine, čime će zidom ukupno biti zaštićena 1.552 kilometara, odnosno polovina granice, rekao je jedan američki zvaničnik koji je zatražio da ne bude imenovan.

Takođe se poziva na zamjenu 651 kilometra "sekundarne ograde", dodao je zvaničnik.

Tramp je obećao "veliki, lijep zid" na granici sa Meksikom, ne navodeći međutim detalje.

Novi, desetogodišnji plan za zid, o kojem je najprije pisao Vol strit džurnal, ishod je razgovora sa senatorima koji su pitali Agenciju šta je potrebno da bi se obezbijedila granica, kazao je neimenovani zvaničnik.

Meksiko je odbacio Trampov zahtjev da finansira izgradnju zida, a pojedini analitičari izrazili su sumnju da će i američki obveznici "platiti taj račun", navodi AP.

U dokumentu CBP traže se ukupno 33 milijarde dolara: 18 milijardi za zid, 5,7 milijardi za tehnologiju, milijarda dolara za izgradnju i održavanje puteva, 8,5 milijardi za angažovanje još hiljada graničara i drugog osoblja, dodao je američki zvaničnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније