Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

03. 01. 2018. 17:26 >> 17:06

"BJELOBRADI"

Zarobljen najbrutalniji pripadnik ID

Jedan od najbrutalnijih pripadnika ekstremističke Islamske države, Abu Omer, poznat kao "Bjelobradi", uhvaćen je u Iraku, javljaju svjetski mediji.

Abu Omer nadgledao je ubistvo desetine homoseksualaca i drugih koji su bili u sukobu s takozvanim kalifatom.

Prikazano je u nekoliko sadističkih video-snimaka Islamske države, u kojima su ekstremisti bacali homoseksualce sa zgrada, odrubljivali ljudima glave i kamenovali ih zbog prestupa kao što je svetogrđe.

Mediji navode da je Omer uhvaćen u Mosulu prošle nedjelje, nakon što je lokalno stanovništvo odalo njegovo skrovište bezbjednosnim snagama, objavila je iranska agencija ANBA citirajući iračke medije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније