Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija; B.V. ]

31. 12. 2017. 11:28 >> 12:29

U VEZI KATALONIJE

Pudždemon zove Rahoja na dijalog

Bivši predsjednik španske pokrajine Katalonije Karles Pudždemon pozvao je Vladu Španije na priznavanje rezultata nedavnih izbora i pokretanje dijaloga.

 

Pudždemon je putem društvenih mreža izjavio kako ”kao predsjednik traži da se vrati sve što su Vlada Španije i njene pristalice nedozvoljeno oduzele Kataloncima“.

Dodao je kako je on legitimni lider Katalonije te pozvao premijera Španije Mariana Rahoja na politički dijalog kako bi se riješila kriza. 

Istakao je kako je svako na izborima imao priliku da izrazi mišljenje.

”Šta Rahoj čeka da prizna rezultate?” upitao je Pudždemon.

Građani autonomne pokrajine Katalonija 21. decembra su izašli na birališta, na vanrednim izborima koje su raspisale centralne španske vlasti nakon što su krajem oktobra preuzele kontrolu nad Katalonijom.

Separatističke stranke, iako su osvojile manje od 50 odsto glasova, zbog izbornog sistema ostvarile su 70 zastupničkih mjesta, a minimum za formiranje vlade je 68.

Pobjeda na izborima ponovo je otvorila put Pudždemonu da bude predsjednik Katalonije. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније