Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 12. 2017. 08:40 >> 08:09
1

U MJANMARU

Produžen pritvor novinarima Rojtersa

Sud u Jangonu produžio je danas pritvor dvojici novinara uhapšenih tokom istraživanja represije koju mjanmarska vojska sprovodi nad manjinom Rohindža.

 

 

 

Novinari Rojtersa Va Lon (31) i Kjav So O (27), nisu bili viđeni od hapšenja 12. decembra. UN, SAD i Evropska unija su u više navrata tražili njihovo oslobađanje.

Sudija On Mjint je rekao da će oni ostati u pritvoru "do 10. januara jer istraga i dalje traje".

Prestupi koji im se stavljaju na teret imaju zaprijećenu kaznu do 14 godina zatvora.Mjanmarski novinari su optuženi za zadržavanje dokumenata vezanih za operacije snaga bezbjednosti u državi Rakin, na zapadu zemlje.

Advokati i porodica nijesu imali pristup uhapšenima.Najmanje 11 novinara je tokom ove godine uhapšeno prilikom obavljanja posla.

Od početka vojne kampanje u avgustu, iz tog područja je izbjeglo više od 655.000 Rohindža, a visoki komesar UN za ljudska prava je ocijenio da se "ne može isključiti mogućnost genocida" te muslimanske manjine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније