Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 12. 2017. 12:58   >>  12:25

ODLUKA O NAVALJNOM

Sumnja na pluralizam u Rusiji

Odluka ruske Državne izborne komisije da diskvalifikuje opozicionog lidera Alekseja Navaljnog iz predsjedničkih izbora baca sumnju na politički pluralizam u Rusiji, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

 

 

 

U saopštenju se navodi da politički motivisane optužbe ne smiju da se koriste za zabranu učešća u politici.

"Očekujemo da će ruske vlasti obezbijediti postojanje ravnopravnih uslova, što se odnosi i na predsjedničke izbore 18. marta" iduće godine, navela je portparolka Evropske službe za spoljne poslove Maja Kocijančič.

Evropska komisija očekuje i da Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava bude pozvana da posmatra izbore.

Ruska Državna izborna komisija je formalno diskvalifikovala Navaljnog iz izbora zbog ranije sudske presude za korupciju, nakon čega je on pozvao svoje pristalice da bojkotuju glasanje.

Kremlj je danas saopštio da nadležni organi treba da ispitaju da li je poziv opozicionog lidera na bojkot u suprotnosti sa zakonom.

Aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin najavio je da će se ponovo kandidovati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније