Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 12. 2017. 20:40 >> 20:14

EU ODOBRILA

Lufthanza može da kupi Er Berlin

Evropska unija potvrdila je sporazum kojim najveća njemačka aviokompanija Lufthanza preuzima dio bankrotiranog Er Berlina, nekada druge po veličini aviokompanije u Njemačkoj.

Evropska komisija dala je zeleno svijetlo Lufthanzi za planiranu kupovinu njemačke kompanije LGW, ogranka Er Berlina, pošto je najveća aviokompanija te države prethodne sedmice povukla ponudu za kupovinu niskobudžetne austrijske kompanije Niki, takođe ogranka Er Berlina, prenosi B92.

Taj potez Lufthanze doveo je, kako se navodi, do bankrota i obustavljanja letova kompanije Niki, koja je nastavila s letenjem i pošto je Er Berlin okončao operacije krajem oktobra.

Kako bi smanjila zabrinutost zbog sporazuma o preuzimanju kompanije LGW, Lufthanza se obavezala da smanji broj zakupljenih termina na aerodromu u Diseldorfu.

EU je prethodne sedmice odobrila sporazum prema kojem će britanska aviokompanija Izidžet preuzeti manji deo Er Berlina, koji je u avgustu proglasio bankrot poslije više godina finansijskih problema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније