Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

21. 12. 2017. 21:54 >> 21:22

PODACI CRVENOG KRSTA

Jemen: Od kolere oboljelo milion ljudi

Broj oboljelih od kolere u Jemenu povećao se na milion slučajeva, saopštio je danas Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Jemen, zemlja u kojoj 80 odsto stanovništrva nema dovoljno hrane, čiste vode i pristup zdravstvenoj njezi, rastrzan je sukobom između pobunjenika Huta i vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, podsjeća agencija Frans pres.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), 2.219 ljudi umrlo je od kolere od izbijanja epidemije u aprilu, a trećina inficiranih su djeca.

Ujedinjene nacije upozoravaju da se radi o najvećoj humanitarnoj krizi na svijetu, navodi agencija AP.

Kolera je veoma zarazna bolest od koje se može umrijeti za nekoliko sati, ako se ne ukaže ljekarska pomoć, a obično se javlja tamo gdje su higijenski uslovi loši.

Jemen je pogođen teškom humanitarnom krizom i rizikom gladi. U građanskom ratu u toj zemlji je od marta 2015. poginulo više od 8.000 ljudi, 44.500 je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbjeglištvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније