Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 12. 2017. 23:30 >> 22:58

OVE GODINE

Rekordno niska stopa ubistava u Njujorku

Stopa ubistava u američkom gradu Njujorku je na rekordno niskom nivou, bez obzira na to što se ove godine taj grad više puta našao na meti terorista.


U gradu od 8,5 miliona stanovnika ove se godine do 17. decembra dogodilo 278 ubistava, što je smanjenje za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Zvaničnici su 2014. registrovali 333 ubistava, što je bila godina sa najmanjom stopom ubistava od početka redovne izrade kriminalističke statistike 1963, navodi agencija AP.

Ove brojke znače da ove godine stanovnik Njujorka ima manje šanse da bude ubijen u odnosu na građane saveznih država Vajoming, Montana i Južna Dakota.

Stopa kriminala je u padu već nekoliko godina, ali je 2017. zabilježen pad kriminaliteta čak i u Bruklinu, njujorškoj četvrti poznatoj po kriminalu.

"Možete da osjetite promjenu. Više ljudi noću šeta ulicama, odlaze kod komšija, ne požuruju djecu da idu kućama", rekao je Rašaud Karmikael (36), građevinski radnik iz Bruklina.

U Bruklinu je 1993. bilo 126 ubista, prošle godine je taj broj pao na 23, a do 17. decembra je ubijeno 11 ljudi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније