Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 12. 2017. 10:55   >>  10:23

ISTRAGA O VEZI SA RUSIJOM

Tramp ne razmatra otpuštanje tužioca

Američki predsjednik Donald Tramp je rekao da ne razmatra otpuštanje specijalnog tužioca Roberta Mulera koji vodi istragu o mogućim vezama njegovog zbornog štaba s Rusijom u vrijeme predsjedničke kampanje.

 

 

 

Tramp se vratio juče u Bijelu kuću iz Kemp Dejvida i kada je upitan da li razmatra otpuštanje čovjeka koji istražuje da li je njegov izborni štab bio u dosluh s ruskim zvaničnicima tokom predsjedničke kampanje, on je odgovorio odrečno, bez dodavanja detalja.

Pravni predstavnici Trampovog tranzicionog tima, uspostavljenog u periodu od njegovog izbora dok nije stupila na dužnost njegova nova administracija krajem januara, naveli su da su Mulerovi istražitelji došli do hiljada imejlova zvaničnika tog tranzicionog tima na nepropisan način.

Konzervativci kritikuju Mulera smatrajući da je došao do imejlova na nelegalan način, što je podstaklo spekulacije da bi Tramp mogao da uradi nešto da prekine istragu. Mulerov tim odbacio je kritike, navodeći da su potpuno legalno došli to do tih mejlova. Tramp je rekao da ne

razmatra da optpusti Mulera, ali je ocijeno da "ne izgleda dobro" to što se govori o nepropisnom dolaženju do dokumenata.

"Ne izgleda dobro. Baš je tužno da se to vidi. Moji ljudi su bili vrlo ljuti zbog toga. Iskreno, ne mogu da zamislim da ima bilo šta na njima (imejlovima), jer kao što smo ranije rekli nema dosluha. Nema nikakvog dosluha", rekao je Tramp na pitanje novinara.

Mulerovi istražitelji nijesu dobili podatke od Trampove tranzicione grupe, koja još postoji, već od odvojene savezne agencije Uprave za opšte poslove koja je skladištila materijal, naveli su advokati tranzicione grupe. Mulerov portparol je rekao da su dokumenti dobijeni na odgovarajući način.

Međutim, mnogi Trampovi saveznici iskoristili su pitanje imejlova kao još jedno sredstvo da napadnu kredibilitet istrage o mogućoj vezi s Rusijom koja zaokuplja novu administraciju od početka godine. Članovi konzervativnih medija i neki republikanci u Kongresu počeli su sistematski da se pitaju o Mulerovim motivima i kredibilitetu.Priča o mogućem o

tpuštanju Mulera uznemirila je mnoge demokrate, koji su upozorili da bi time mogla da se pokrene ustavna kriza. Neki republikanci su takođe protiv tog poteza smatrajući da bi to bila greška.

Glasine o mogućem otpuštanju Mulera potisnule su u drugi plan interesovanje za republikanski poreski plan, o kome treba da se glasa ove nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније