Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 12. 2017. 18:59 >> 18:27
1

PROSLAVIO 81. ROĐENDAN

Papa pozvao ljude da budu veseli

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, koji je danas proslavio 81. rođendan, pozvao je vjernike okupljene na tradicionalnoj nedjeljnoj misi na trgu Svetkog Petra, da budu "uvijek veseli, čak i kad događaji ne idu u pravcu kojim želimo".

Papa je istakao važnost držanja djece dalje od svađa odraslih.

"Djeca pate ako su svjedoci problema u kući i kad se roditelji svađaju. Ne treba ih rastužiti. Oni treba uvijek da rastu u radosti", rekao je Franjo poslije sastanka s grupom mladih u nepovoljnom položaju, a o kome brine fondacija Vatikana.

Argentinski papa je zahvalio okupljenima koji su na ulazu i crkvu Svetog Petra pjevali "Srećan rođendan!".

Papa je danas za nedjeljni ručak imao tortu od krušaka i cimeta na kojoj je iscrtan sam papa koji na plećima nosi teret Zemlje, podijeljene na dva dijela i potom zakrpljene, kao simbol objedinjavanja, čemu teži poglavar Rimokatoličke crkve, rekao je rimski poslastičar i dodao da je oblik zamisao italijanskog umjetnika MoPala, poznatog po grafitima.

Franjo, čije je svetovno ime Horhe Mario Bergoljo, postao je papa 2013. Prije pontifikata bio je nadbiskup Buenos Ajresa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније