Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 12. 2017. 23:27   >>  22:54 1

BLER ISTAKAO

"Zaustaviti Bregzit i po cijenu gubitka izbora"

Nekadašnji britanski premijer i bivši lider Laburističke partije Toni Bler izjavio je da bi prioritet te stranke trebalo da bude zaustavljanje izlaska Velike Britanije iz EU (Bregzit), čak i po cijenu gubitka narednih izbora.

"Volio bih da vidim laburiste na vlasti. Ali mislim da je sada ključni državni prioritet da se spriječi Bregzit. Stavio bih to iznad svega drugog u ovom trenutku", kazao je Bler u intervjuu za Gardijan.

Bler je rekao da bi laburisti ispravno postupili da su su se suprotstavili Bregzitu i dodao da bi takva njihova pozicija izazvala podjele kod najvećeg rivala, Konzervativne stranke.

On je naveo da vjeruje da je "stopiranje Bregzita put ka osvajanju vlasti" za laburiste i odbacio stav da je njihovo prihvatanje rezultata referenduma o Bregzitu bilo neophodno kako bi izbjegli rizik od gubitka podrške u starim industrijskim uporištima.

Britanski premijer od 1997. do 2007. naveo je da razumije "veoma pragmatičnu poziciju" koju su laburisti zauzeli kako bi izbjegli da budu označeni kao anti-Bregzit partija, ali da su se zbog toga našli u istoj poziciji kao konzervativci, zalažući se za napuštanje EU, ali uz održavanje bliskih trgovinskih veza.

Bler je kazao i da će laburisti Džeremija Korbina na sljedećim izborima imati znatno teži zadatak nego na prethodnim, koje su izgubili, navodeći da su konzervativci Tereze Mej pred izbore 8. juna vodili "najnekompetentniju kampanju" od svih koje je do sada vidio.

On je prethodno izjavio da aktivno radi na zaustavljanju izlaska Velike Britanije iz EU, rekavši da taj proces "nije gotov dok ne bude gotov", prenosi Indipendent.

Britanci su na referendumu 23. juna 2016. odlučili da napuste EU, a proces izlaska treba da bude okončan do marta 2019. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније