Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 12. 2017. 09:05 >> 08:34

15 NESTALIH

Čile: Pet mrtvih u klizištu

U klizištu na jugu Čilea najmanje pet osoba je poginulo, a 15 se vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Kiša je izazvala poplavu i obrušavanje dela brda usljed čega je zatrpano 20 od 200 kuća u selu Santa Lucija u regionu Los Lagos, oko 790 kilometara od prijestonice Santijaga.

Zvaničnici su naveli da su među poginulima dve žene i jedan neidentifikovani turista.

Spasioci tragaju za preživjelima, a predsjednica Mišel Bašle napisala je na Tviteru da su hitne službe na terenu i pomažu ugroženima.

Dio povrijeđenih je helikoterom prebačen u bolnicu, dvije porodice su evakuisane zbog požara koje je izazvalo klitište. U pogođenom području nema vode niti struje.

Stepen uzbune podignut je na najviši nivo zbog konstantnih padavina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније