Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

14. 12. 2017. 21:15 >> 20:42
2

ODGOVOR NA RAKETIRANJE

Izrael izveo udare u Gazi

Izraelske vazduhoplovne snage napale su kasno sinoć tri položaja palestinskog islamističkog pokreta Hamas u odgovoru na tri rakete ispaljene iz pojasa Gaze na Izrael, saopštila je danas izraelska vojska.

U saopštenju se dodaje da je napadnuto skladište oružja i mjesta za obuku i da Izrael neće dozvoliti da njegovi građani budu povrijeđeni i gađani "od strane Hamasa, terorističke organizacije koja vodi stanovnike Gaze u život siromaštva, razaranja i očaja", prenijeli su izraelski mediji.

Od tri rakete ispaljene u sredu prema Izraelu, dvije je presreo sistem protivraketne odbrane "Gvozdena kupola", a jedna je pala na otvoreno polje.

Od kako je predsjednik SAD Donald Tramp objavio američko priznanje Jeruslima kao glavnog grada Izraela, deset raketa je ispaljeno iz Gaze u područje Negeva na jugu Izraela.

Još najmanje tri druge rakete su ispaljene, ali su pale unutar palestinske teritorije. To je najveći broj raketa ispaljenih na Izrael u kratkom roku od rata 2014. koji je trajao 50 dana.

Od tada je pogranično područje bilo uglavnom mirno. Ekstremisti iz Gaze, međutim, od Trampovog poteza ispaljaju rakete svakodevno. Dva stanovnika Gaze poginula su u u izraelskoj odmazdi napadima iz vazduha, a još dvojica u sukobima s izraelskim vojnicima duž grance.

Nereda zbog odluke SAD bilo je i u istočnom Jerusimu i na Zapadnoj obali gdje su ranjene stotine ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније