Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija; B.V. ]

13. 12. 2017. 21:01 >> 20:29

ISPOVJEST BATISTUTE

Tražio sam da mi amputiraju noge

Nekada sjajni argentinski fudbaler Gabriel Omar Batistuta (48) za španske medije je još jednom otkrio kroz kakav je pakao prolazio nakon što se oprostio od profesionalnog bavljenja sportom.

Zbog nesnosnih bolova u nožnim zglobovima kaže da je u jednom trenutku od doktora tražio da mu amputiraju noge.

"Moj odnos s fudbalom je bio profesionalan i uzajamno koristan. Dao sam sve od sebe. Imao sam ozbiljnih problema s mojim zglobovima. Na desnom zglobu mi je primijenjena artrodeza. Moja pokretljivost je slaba, ali srećom nemam više toliko bolova", iskren je popularni Batigol, te dodaje:

"Neko vrijeme mi je bilo čak teško da ustanem i odem do kupatila. Uzimao sam mnogo lijekova protiv bolova. Osjećao sam se kao da sam u zatvoru. Glava upravlja svim, ali ne može uvijek riješiti fizičke probleme. Sada sam dobro, sreća zavisi i od mnogih drugih stvari. Pomišljao sam i na amputaciju nogu. Jednog dana sam otišao na kliniku i rekao doktorima da ne mogu više podnositi bol, pa sam ih upitao da li je moguća amputacija."

Blistavu igračku karijeru Batistuta je počeo u argentinskom Newell's Old Boysu, a nastavio u velikanima River Plati i Boki Juniors.

U Evropu je stigao 1991. godine, tačnije u Fiorentinu čiji je dres nosio narednih devet sezona i ušao u klupsku istoriju sa 207 golova u 333 takmičarske utakmice. Drugi je strijelac "viole" u istoriji kluba, a najbolji u Seriji A sa 152 pogotka.

U Romu prelazi 2000. godine i u prvoj sezoni osvaja titulu šampiona Italije. Kratko vrijeme je proveo na posudbi u Interu, a zatim se otisnuo u katarski Al-Arabi u kojem je 2005. godine okončao karijeru. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 77 utakmica i postigao 54 gola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније