Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

12. 12. 2017. 08:40   >>  08:08

PROTIV LANČANE MIGRACIJE

Tramp pozvao na reformu imigracionog sistema

Predsjednik SAD Donald Tramp pozvao je sinoć, nekoliko sati poslije napada u njujorškom metrou u kojem su tri osobe povrijeđene, na reformu sistema imigracije u SAD, jer sadašnji omogućava "mnogim opasnim ljudima" da uđu u zemlju.

 

 

Ističući da je uhapšena osoba osumnjičena za napad ušla u SAD kroz sistem takozvane "lančane migracije", Tramp je rekao da ta osoba nije "zadovoljavala propise" za zaštitu nacionalne bezbjednosti SAD.

Lančana migracija, termin koji koriste oni koji se protive migraciji, označava osobe koje su legalno ušle u SAD preko rođaka koji već žive u toj zemlji.

"Pokušaj napada u Njujorku potrvđuje da Kongres mora hitno da usvoji zakonske reforme za zaštitu Amerikanaca", rekao je Tramp.Prema njegovim riječima, Kongres bi trebalo da ukine "lančanu migraciju" navodeći da bi odgovorni za teroritistčke napade trebalo da dobiju oštrije kazne, čak i smrtnu u nekim slučajevima.

Njujorška policija saopštila je da je mladić od 27 godina koji je u ponedjeljak aktivirao improvizovanu bombu u njujorškom metrou, u SAD došao prije sedam godina iz Bangladeša, sa vizom za ljude čiji su rođaci građani SAD ili stalno naseljeni u toj zemlji.

Navedeno je da je Ahajed Ulah živio u Bruklinu. Prema zvaničnicima, on je policiji rekao da ga je na napad inspirisala Islamska država, ali da nema kontakte s tom grupom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније