Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 12. 2017. 09:36 >> 09:04

"PRAĆENJE RAKETE"

Zajedničke vježbe Tokija, Seula i Vašingtona

Vojne snage SAD, Južne Koreje i Japana započele su danas dvodnevne zajedničke manevre u cilju otkrivanja i praćenja raketa Sjeverne Koreje, saopštila je južnokorejska vojska.

 

 

 

To su šeste zajedničke vojne vježbe tri zemlje od 2016. godine, a organizuju se dvije nedjelje pošto je Sjeverna Koreja testirala interkontinentalnu balističku raketu koja je pala u Japansko more.

Vježbe se odvijaju u blizini japanske obale, rekao je japanski ministar odbrane Icunori Onodera, koji je u nedjelju posjetio jednu vojnu bazu na sjeveru zemlje.

Japansko Ministarstvo odbrane je navelo da je cilj manevara "praćenje rakete" i razmjena informacije između tri zemlje.

SAD i Južna Koreje obavile su prošle nedjelje zajedničke vojne vježbe u regionu.

Tenzije posljednje dvije godine rastu u regionu pošto je Sjeverna Koreja sprovela nekoliko nuklearnih i balističkih proba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније