Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

10. 12. 2017. 14:15 >> 13:44
1

NJEMCI UPOZORAVAJU

"Raste broj radikalnih islamista"

Šef njemačke obavještajne službe Hans-Georg Masen upozorio je da u toj zemlji raste broj radikalnih islamista.

Masen upozorava i da je Kina pojačala aktivnosti u oblasti sajber špijunaže.

On je u danas objavljenim komentarima rekao da je broj pristalica salafističke ideologije porastao sa 9.700 na 10.800 posljednje godine i da je obavještajcima sve teže da drže pod prismotrom islamske ekstremiste pošto su oni promijenili način regrutovanja, navodi Asošiejted pres. 

Salafisti vjeruju u fundamentalističku interpretaciju islama, ali nijesu uvijek nasilni. 

Masen je naveo da su islamisti smanjili ulično regrutovanje i radikalnu retoriku u džamijama i većim grupama, i da su se fokusirali na "male zavjereničke krugove, prije svega na internetu". 

On je kazao da posebnu zabrinutost izazivaju islamski ekstremisti iz ruske republike Čečenije i sa Sjevernog Kavkaza, kojih u Njemačkoj ima nekoliko stotina, zbog toga što su dobro umreženi, skloni nasilju i često imaju iskustva iz borbi. 

Šef njemačkih obavještajaca upozorio je i na sve veće kineske aktivnosti u Njemačkoj, navodeći da Kina koristi društvene mreže u pokušaju da utiče na informacije. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније