Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

10. 12. 2017. 15:50   >>  15:16 3

KAO I TRAMP

Štrahe bi premještanje ambasade u Jerusalim

Lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe želi, kao što je to već odlučio Donald Tramp, premještanje austrijske ambasade u Izraelu u Jerusalim.

"Mogu da razumijem želju Izraela, zato što mnogi politički predstavnici kažu 'naš glavni grad je Jerusalim, tamo je sjedište Kneseta'", objasnio je Štrahe bečkom dnevniku "Kurir".

"I naša želja bi bila da tamo budu smještene ambasade, kao što je to širom svijeta ubobičajeno", dodao je on. 

Međutim, ističe da je Austrija neutralna zemlja i da mora da pazi da ne preduzima sama neke akcije, već u saglasnosti sa EU, uz određenu tendenciju. 

Povodom kritike EU povodom odluke predsjednika SAD da svoju ambasadu premjesti u Jerusalim, Štrahe kaže da konflikt na Bliskom istoku tinja već decenijama i da mirovni napori do sada nisu bili uspješni. 

"To se mora promijeniti", poručio je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније