Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

09. 12. 2017. 15:18 >> 14:46
2

TENZIJE NA BLISKOM ISTOKU

Tramp pozvao na smirenost

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je "na smirenost i umjerenost" nakon svoje odluke da prizna Jerusalim kao glavni izraelski grad, koja je izazvala proteste i nasilje širom regiona, u kojima je dvoje ljudi poginulo, a preko 750 ih je ranjeno.

"Predsjednik je pozvao na smirenost i umjerenost i mi se nadamo da će glasovi tolerancije prevagnuti pred podsticateljima mržnje", kazao je portparol Bijele kuće Radž Šah novinarima u avionui "Air Force One", kojim je Tramp letio na okupljanje u sklopu lokalne kampanje na Floridi, prenosi Hina.

Na pitanje o tome je li Tramp bio upozoren da bi njegova odluka mogla izazvati nasilje, Šah je rekao kako je predsjednik "u potpunosti bio svjestan potencijalnih posljedica".

"Tramp ostaje privržen postizanju trajnog mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca", rekao je portparol Bijele kuće.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније