Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2017. 09:31 >> 08:57
1

OTKRIVENA ZAVJERA

Planirano ubistvo Tereze Mej

Dva muškarca uhapšena su u Velikoj Britaniji zbog sumnje da su pripremali napad na Dauning strit i ubistvo britanske premijerke Tereze Mej, piše "Independent".

Britanska tajna služba MI 6 vjeruje da su uhapšeni pripremali zavjeru da ubiju Terezu Mej i bace bombu na sjedište britanske vlade, čuveni Dauning strit 10.

Plan je podrazumijevao da osumnjičeni koriste bombu skrivenu u kesi, kojom je trebalo da raznesu vrata Dauning strita i tako uđu u rezidenciju britanske premijerke, koju su potom planirali da izbodu noževima.

Kako navodi "Independent", osumnjičeni su uhapšeni prošle sedmice tokom pretresa u Londonu i Birmingemu i optuženi su za krivična djela terorizma. Oni će se danas pojaviti u sudnici Vestminsterskog suda.

Plan zavjere saopšten je kabinetu Tereze Mej tek juče, tj. u utorak, a prenio ga je lično šef MI 6 Endru Parker. On je takođe ministrima rekao i da je njegova bezbjednosna služba tokom prošle godine spriječila čak devet sigurnih terorističkih napada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније