Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

05. 12. 2017. 12:50 >> 12:21

ŠPANSKI SUD

Ukinut evropski nalog za hapšenje Pudždemona

Španski sud povukao je danas evropski nalog za hapšenje smijenjenog katalonskog predsjednika Karlesa Pudždemona i još četiri članova njegove vlade koji u Briselu čekaju odluku o izručenju Španiji.

Sud je naveo da se individualni nalozi za hapšenje ne primjenjuju na zločine koji su oni počinili kao dio šire grupe. U odluci se takođe navodi da su smijenjeni političari izrazii želju da se vrate u Španiju kako bi učestvovali na regionalnim izborima u Kataloniji.

Portparol Vrhovnog suda rekao je da smijenjeni katalonski lideri ipak mogu biti uhapšeni kada se vrate u Španiju zbog aktivnosti da Katalonija stekne nezavisnost.

Pudždemon i njegovi saradnici terete se za pobunu i pronevjeru javnog novca i prijete im dugogodišnje zatvorske kazne. Evropski i međunarodni nalog za njihovo hapšenje izdat je 3. novembra.

Bivši katalonski predsjednik predvodi kampanju svoje partije za regionalne izbore u Kataloniji koji će se održati 21. decembra.

Odluka o njihovom izručenju Španiji biće donijeta 14. decembra, nedjelju dana prije regionalnih izbora u Kataloniji, rekao je juče njihov advokat Pol Bekert.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније