Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 12. 2017. 14:15 >> 13:43
1

DISKRETNO ZBOG TRAMPA

Obama danas u Parizu sa Makronom i Olandom

Bivši američki predsjednik Barak Obama boravi ovog vikenda u Parizu gdje je za danas predviđen nezvanični sastanak u Jelisejskoj palati s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, prenijeli su danas francuski mediji.

 

 

  

Makron će Obami prirediti ručak a nezvanični karakter posjete je takav da Jelisejska palata ne planira da "ovekovječi stisak ruke" dvojice zvaničnika, naveo je list Parizjen.

Sastanak je organizovan uz "uzajamnu saglasnost" a moraće da ostane "diskretan" kako ne bi "izazvao neku reakciju" sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa, dodao je Parizjen.

Televizija Frans 2 je prenijela da je Makron čak pozvao Trampa telefonom da ga obavijesti o sastanku sa Obamom.To će biti prvi kontakt Makrona i Obame, koji je video porukom podržao mladog francuskog predsjednika uoči drugog kruga izbora 7. maja.

Analitičari su podsjetili da je Makronova predizborna kampanja bila inspirisana Obaminom predizbornom kampanjom 2008. godine, dok je radio Frans enter (France Inter) prenio da Makron danas prima "svog uzora".

Obama, koji je došao u Pariz da bi se obratio organizaciji "Napoleoni" koja okuplja oko 3.000 glumaca i predstavnika filmske industrije i industrije globalne komunikacije, sastaće se i sa bivšim francuskim predsjednikom Fransoa Olandom i gradonačelnicom Pariza An Idalgo.Bivši američki predsjednik od odlaska s funkcije drži predavanja širom svijeta o različitim temama, a u tradiciji bivših predsjednika SAD piše i memoare.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније