Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 02. 2013. 08:58 >> 08:59

OPET KONTRA SVIJETU

Pjongjang tvrdi: Uspio nuklearni test

Sjeverna Koreja je saopštila da je uspješno izvršila svoj treći podzemni nuklearni test. To je, svakako, čin koji će izazvati burne reakcije u svijetu i regionu.

Potvrda je došla tri sata pošto su uočene seizmičke aktivnosti kod poligona Sjeverne Koreje za nuklearno testiranje.

Zvanična novinska agencija KCNA javila je da je upotrijebljena "minijaturna i lakša nuklearna naprava veće eksplozivne snage nego ranije" i da je proba izvedena na "bezbjedan i savršen način", prenijele su svjetske agencije.

UN je ranije upozorio Pjongjang da će trpjeti “ozbiljne posljedice” ukoliko nastavi sa probama. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je osudio test, nazvavši ga “jasnim i teškim prekršajem” rezolucije UN i provokacijom koja bi da “destabilizuje”.

"Generalni sekretar osuđuje podzemno testiranje nuklearnog oružja koje je danas izvela Sjeverna Koreja. To je očigledan i težak prekršaj rezolucija Savjeta bezbjednosti", rekao je portparol šefa UN Martin Nesirski.

Savjet bezbjednosti će danas održati hitan sastanak u Njujorku, kažu diplomate. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније