Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2017. 22:37   >>  22:05

U SIRIJI I IRAKU

U napadima koalicije poginuo 801 civil

Najmanje 801 civil je poginuo u vazdušnim napadima međunarodne koalicije na čelu sa SAD, na položaje ekstremista Islamske države u Iraku i Siriji, stoji u danas objavljenom izvještaju Pentagona.

U pet napada na tlu Sirije koji su istraživani prethodnog mjeseca je poginulo još 15 civila, navodi se u izvještaju.

Međutim, grupe za nadgledanje ratnih dejstava navode da je broj civilnih žrtava u avionskim napadima na Islamsku državu znatno veći nego što Pentagon priznaje.

Od avgusta 2014. godine je poginulo više od 5.000 civila u napadima međunarodne koalicije u Iraku i Siriji, navodi londonska organizacija Ervors (Airwars) koja prati civilne žrtve operacija protiv Islamske države.

Većina navoda o civilnim žrtvama odnosi se na napade međunarodne koalicije u Siriji. Pentagon je u izvještaju naveo da još razmatra 695 izveštaja o civilnim žrtvama, od kojih se više od 400 u napadima u Siriji.

Djelovanje koalicije na čelu sa SAD iz vazduha doprinijelo je bržem napredovanju iračkih i sirijskih kopnenih snaga protiv džihadista. Otkako su avionski napadi protiv Islamske države pokrenuti u avgustu 2014. godine, teritorija pod kontrolom ekstremista svela se na male pustinjske oblasti duž iračko-sirijske granice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније