Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 11. 2017. 22:30   >>  22:01

PRATIĆE NEPRAVILNOSTI

Francuzi će nadzirati rusku televiziju RT

Francuski visoki radiodifuzni savjet (CSA) "stalno" će pratiti programe buduće televizije RT Frans i djelovaće brzo u slučaju da se primijete "nepravilnosti", upozorio je danas predsjednik Savjeta Olivije Šramek.

Ruska javna televizija RT (bivša Raša Tudej) namjerava da pokrene televiziju na francuskom jeziku do kraja godine, nazvanu RT Frans (France).

Francuski predsjednik Emanuel Makron je ovog proljeća optužio televiziju RT, zajedno s portalom Sputnjik, da su organi uticaja i lažne propagande.

Šramek, koji je i ranije u intervjuu Mondu izrazio podozrenje prema televiziji RT Frans, rekao je danas da Savjet i dalje ima problem povjerenja prema toj televiziji.

On je podsjetio da su Visoki radiodifuzni savjet i RT u septembru 2015. potpisali konvenciju o uvođenju programa na francuskom jeziku, prema kome je televizija RT preuzela obaveze o "poštenju i nezavisnom informisanju".

"Te obaveze stoje u konvenciji i ukoliko ne budu poštovane vjerujte da CSA neće ostati neaktivan", rekao je on.

On je dodao da regulatorna tijela više drugih zemalja pažljivo prate aktvnosti RT-a, navodeći "Ofcom" u Velikoj Britaniji koji je već izdao 14 upozorenja i prijetnji sankcijama toj televiziji.

"Ne krijemo da danas pratimo sajt Sputnjik s obzirom na očigledne veze između tog vebsajta i televizije koja će biti otvorena", rekao je on i dodao da čim televizija RT Frans bude pokrenuta da će je to francusko regulatorno tijelo posmatrati da bi mogli da reaguju brzo "ukoliko dođe do bilo kakvih nepravilnosti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније