Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 11. 2017. 22:16   >>  21:45 4

PAKISTAN

Ubijeni zbog svojevoljnog stupanja u brak

Pakistanska policija danas je saopštila da je uhapsila 10 osoba zbog ubistva para koji je svojevoljno stupio brak u lučkom gradu Karačiju.

Abdula Hadija (24) i Hasinu Bibi (19), koji su se vjenčali početkom novembra, ubili su rođaci prošle nedjelje jer su se vjenčali bez odobrenja starijih rođaka, rekao je policijski zvaničnik Kasim Hamid.

Po riječima policijskog zvaničnika, tijela bračnog para su u nedjelju nađena na lokalnom groblju, a potom su uhapšeni mladoženjin otac i devetorica rođaka, dok je otac mlade pobjegao.

Uhapšeni su priznali da su, po naređenju plemenskog savjeta - "Džirge" (Jirga), noževima usmrtili mladi bračni par, zbog, kako je navedeno, nepoštovanja običaja etničke grupe Paštuna.

Mnogi roditelji u Pakistanu ugovaraju brakove svojoj djeci protiv njihove volje. Godišnje u toj zemlji skoro 1.000 žena bude ubijeno u ime "odbrane časti" - jer su se udale bez pristanka porodice ili su pokušale da pobjegnu iz ugovorenog braka.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније