Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

26. 11. 2017. 10:57 >> 10:29

ZAKON PROPISUJE

Prodavnice u Poljskoj neće raditi nedjeljom

Poljski parlamentarci usvojili su Zakon koji će postepeno primorati sve prodavnice da nedjeljom ne mogu da rade.

Donji dom poljskog Parlamenta je sa 254 glasa ”za”, 156 ”protiv” i 23 ”uzdržanih”, izglasao da se rad prodavnica nedjeljom omogući samo tokom prve i poslednje nedjelje u mjesecu, počev od marta 2018. godine, prenose agencije Associated Press (AP) i Tanjug.

Prodavnice će u 2019. godini moći da rade samo poslednje nedjelje u mjesecu, dok će potpuna zabrana njhovog rada nedjeljom stupiti na snagu 2020. godine.

Biće izvjesnih izuzetaka, uz mogući šoping nedjeljom prije velikih praznika, kao što su Božić i Uskrs. Onlajn prodavnice i pekare biće izuzete od zabrane.

Kako bi ovaj zakon stupio na snagu, potrebno je "zeleno svijetlo" Senata i predsjednika Andžeja Dude.

Kritičari zakona tvrde da će se takva zabrana negativno odraziti na ekonomiju zemlje i dovesti do ukidanja više hiljada radnih mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније