Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 07. 2013. 16:23   >>  16:23

SERIJA NAPADA

U Iraku 15 mrtvih

U Iraku je, u nizu napada, ubijeno najmanje 15 osoba, što je posljedica pobunjeničkog nasilja čiji je cilj destabilizacija zemlje i podrivanje vlade, objavili su zvaničnici u ponedjeljak, prenosi agencija AP.

 

 

Najsmrtonosniji napad desio se u gradu Madain, oko 20 kilometara jugoistočno od Bagdada gdje je bomba eksplodirala u blizini Omladinskog centra, usmrtivši šest civila i tri ranivši, saopštila je policija.
   
Snage koje se bore protiv Al Kaide, pod nazivom Sahva, sačinjene su od sunitskih plemenskih milicija koje su se okrenule protiv te terorističke organizacije i stale na stranu američke vojske još krajem 2006. godine, u vrijeme krvavih sukoba u Iraku.
   
Sunitski militantni aktivisti gledaju na milicije Sahve kao na izdajice i oni su često na meti napada.
   
U Iraku je nasilje u porastu od početka godine, istovremeno s protestima u sunitskoj arapskoj zajednici za koje analitičari i diplomate tvrde da su podstakli regrutovanje sunitskih militantnih grupa i dali im prostor za djelovanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније