Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2017. 22:22 >> 21:53

OSTAĆE U LIBANU

Hariri odgodio ostavku

Premijer Libana Saad Hariri obećao je danas hiljadama pristalica da će ostati u svojoj zemlji i izjavio da je interes Libana iznad svega.

"Prvo Liban. Ništa nije dragocjenije od naše zemlje", rekao je Hariri u trijumfalnom govoru ispred svoje rezidencije.

On je ranije danas u predsjedničkoj palati saopštio da odgađa ostavku, odgovarajući na zahtjev predsjednika Libana Mišela Auna da ostavku "stavi na čekanje" kako bi bilo više vremena za konsultacije.

Hariri je 4. novembra iznenada, u televizijskom obraćanju iz Saudijske Arabije, objavio da podnosi ostavku, što je izazvalo krizu u Libanu i dovelo do optužbi da ga je Rijad primorao na takav potez i držao ga u zatočenitšvu. I Saudijska Arabija i Hariri su to porekli.

Libanski premijer se sinoć vratio u Liban, više od dvije nedjelje otkako je iz Rijada objavio da podnosi ostavku. On je iz Saudijske Arabije otišao u Pariz, a tokom povratka je posjetio Egipat i Kipar.

Hariri je u unaprijed snimljenom obraćanju u kojem je objavio ostavku, optužio Iran i libanski proiranski Hezbolah da se miješaju u događaje u regionu, i izrazio bojazan za svoju bezbjednost.

Predsjednik Libana Aun odbio je da prihvati ostavku dok se Hariri ne vrati i zvanično je podnese ili ponovo razmotri svoj potez.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније