Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 11. 2017. 17:29   >>  19:21 2

PARLAMENT ZIMBABVEA

Mugabe, ipak, podnio ostavku

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe podnio je ostavku na tu funkciju, objavio je danas predsjednik parlamenta te zemlje, i izazvao oduševljenje poslanika.

Parlament Zimbabvea započeo je ranije danas razmatranje zahtjeva za smjenjivanje Mugabea, ali je taj proces obustavljen pošto je predsjednik Skupšine Džejkob Mudenda objavio da je stigla Mugabeova ostavka "koja odmah stupa na snagu".

Poslanik vladajuće partije ZANU-PF Lovemor Matuke rekao je za Asošiejted pres, poslije objave Mugabeove ostavke, da će nedavno smijenjeni potpredsjednik Zimbabvea Emerson Mnangagva postati novi lider zemlje u roku od 48 sati.

Matuke je rekao da Mnangagva, koji je otišao iz zemlje pošto je smijenjen, "nije daleko".

Vojska Zimbabvea je prošle nedjelje preuzela kontrolu nad zemljom i stavila u kućni pritvor Mugabea (93), koji je u nedjelju smenjen sa mjesta predsjednika stranke Zanu-PF.

Njegova današnja ostavka je neočekivan rasplet i kraj vladavine najstarijeg šefa države na svijetu, koji je na vlasti bio od 1980. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније