Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

20. 11. 2017. 10:49 >> 17:18

PRISTAO NA USLOVE?

CNN: Mugabe će pročitati napisanu ostavku

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe pristao je na uslove pod kojima će podnijeti ostavku i da je već sastavljen je nacrt pisma o njoj, javlja CNN.

Neimenovani zimbabveanski zvaničnik direktno upoznat sa pregovorima kazao je toj američkoj televiziji da su generali koji pregovaraju sa Mugabeom pristali na mnoge od njegovih zahteva, uključujući dodjeljivanje imuniteta njemu i supruzi Grejs, kao i pravo da zadrže privatnu imovinu.

Prema tom izvoru, cilj Mugabeovog televizijskog obraćanja u nedjelju, za koji CNN navodi da je izgledalo da se predsjednik protivi pozivu da odstupi sa vlasti, bio je da Mugabe javno objavi da je prošlonedjeljna vojna akcija, tokom koje su pritvorili njega i saradnike, bila u skladu s ustavom. "Kako bi formalno došlo do ostavke, neophodno je prvo poslati pismo predsjedavajućem parlamenta", dodao je taj izvor.

AP je objavio da su Zimbabveanci bili razočarani jer njihov dugogodišnji predsjednik Robert Mugabe nije podnio očekivanu ostavku u televizijskom obraćanju, a generalni sekretar udruženja ratnih veterana Zimbabvea Viktor Matemadanda zaprijetio je da će vojska Mugabea "suočiti s narodom".

"Mugabe se poigrava s narodom Zimbabvea. Složio se da se povuče, a onda se sa nama poigrava u posljednjem trenutku", rekao je Matemadanda za AP, ističući da se osjeća izneverenim jer Mugabe nije podnio ostavku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније