Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Mina ]

20. 11. 2017. 08:24 >> 07:53
1

OZLOGLAŠENI UBICA

Preminuo Čarls Menson

Najozloglašeniji masovni ubica Čarls Menson, lider sekte koji je tokom 60-ih godina prošlog vijeka upravljao ubistvima koje su počinili sledbenici njegove "Porodice", umro je u 83. godini.

 

To su objavili zvaničnici zatvora u Kaliforniji u kojem je izdržavao kaznu.

Menson je u četvrtak hitno prebačen u bolnicu u kalifornijskom gradu Bejkersfildu i tada je saopšteno da mu se "stanje rapidno pogoršava".

On je bio na čelu sekte koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat, prenosi Rojters.

Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Kada je pronađeno na njenom tijelu je bilo 16 uboda nožem.

Ona nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.

Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju.

Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamijenjena doživotnom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније