Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

19. 11. 2017. 17:30 >> 16:59

NESTALA PODMORNICA

Posada pokušava da uspostavi kontakt

Argentinska mornarica saopštila je da je tokom noći registrovala kratke satelitske telefonske pozive za koje vjeruje da bi mogli biti poslati iz podmornice koja je nestala u srijedu u Atlantiku.

"Pokušaji komunikacije ukazuju na to da posada pokušava da uspostavi kontakt i radimo na tome da lociramo izvor signala", saopštila je mornarica na svom Tviter nalogu.

"Pozivi iz podmornice su bili kratki od četiri do 36 sekundi i upućeni su raznim bazama mornarice", navelo je ministarstvo i dodalo da je to znak da posada od 44 člana uporno pokušava da uspostavi kontakt.

I druge zemlje pomažu u traženju podmornice sa kojom je od srijede potpuno izgubljen kontakt.

Američka svemirska agencija (NASA) uputila je avion dok je Velika Britanija poslala brod za potragu. SAD i Francuska su Argentini stavile na raspologanje opremu za spasavanje.

U pitanju je podmornica "San Huan" koja je krenula iz Mar del Plata oko 400 kilometara južno od Buenos Ajresa. Podmornica ima kiseonik i hranu za 15 dana.

U podmornici se nalazi Elijana Kravzik (35) koja je 2012. godine postala prva Latinoamerikanka oficir podmornice.

"San Huan" je jedna od tri podmornice argetinske mornarice. Proizvedena je u Njemačkoj i ima dizel-električni pogon. Porinuta je 1985, a 2014. je prošla remont.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније