Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

17. 11. 2017. 15:51   >>  15:52

PREGOVORI O OSTAVCI

Mugabe traži još nekoliko dana

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe zatražio je danas još nekoliko dana u pregovorima o njegovoj ostavci koje vodi sa vojskom, rekao je predsjednik utacajnog saveza veterana Kris Mucavangva.

Mucavangva, koji bi, kako se očekuje, trebalo da predvodi novu vladu, rekao je novinarima u Zimbabveu da će u nekom trenutku "između sada i sjutra" upozoriti Mugabea da je igra završena, prenosi AP.

"Moraće da donese danas odluku o odlasku. Ako ne ode, to ćemo riješiti sjutra", rekao je on.

Mucvangva je kazao da je prvo Mugabeovo poljavljivanje u javnosti od stavljanja u kućni pritvor na jednom univerzitetu danas, "pretvaranje".

Mugabe, njegova supruga Grejs i dva ključna zvaničnika njene političke frakcije G40, nalaze se u pritvoru u Mugabeovoj rezidenciji "Plava kuća" u Harareu, i insistiraju da 93-godišnji Mugabe odsluži do kraja predsjednički mandat.

Navodi se da se, zajedno sa Mugabeom i njegovom suprugom, u pritvoru nalaze ministri Džonatan Mojo i Sejvjor Kasukuvere, koji su pobjegli u "Plavu kuću" nakon što su trupe napale njihove kuće u akciji izvedenoj u noći između utorka i srijede, za koju vojska Zimbabvea tvrdi da nije bila puč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније