Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 11. 2017. 08:24 >> 07:52

NA IZBORIMA

Pudždemon ponovo kandidat svoje stranke

Smijenjeni predsjednik katalonske vlade Karles Pudždemon ponovo će biti glavni kandidat svoje partije na regionalnim izborima idućeg mjeseca.

 

 

 

Pudždemon je televiziji El Punt-Avui rekao da "privodi kraju" listu kandidata za parlamentarne izbore koje je raspisao španski premijer Marijano Rahoj, prenosi AP.

Prema Pudždemonovim riječima, na listi će se naći članovi njegove Demokratske partije Katalonije, ali i separatisti bez političke pozadine, a lista će u izbornu trku ući pod nazivom "Zajedno za Kataloniju".

Pudždemon kaže i da će kampanju voditi iz Brisela, gdje se sa još četiri svoja bivša ministra suočava s postupkom ekstradicije na kraju kojeg bi mogli biti poslati nazad u Španiju kako bi se tamo suočili sa optužbama za pobunu i podsticanje na pobunu.

Zajedno sa više svojih bivših ministara, Pudždemon se sklonio u Brisel nakon što su španske centralne vlasti smijenile članove njegove vlade i preuzele kontrolu nad Katalonijom.

Rahoj je iskoristio vanredna ovlašćenja kojima raspolaže da raspiše prijevremene izbore u Kataloniji za 21. decembar, u nastojanju da osujeti težnje separatista da uspostave novu katalonsku državu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније