Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2017. 19:55 >> 19:23

IRAN

Broj žrtava 530, obustavljeno spasavanje

Broj žrtava zemljotresa koji je u nedjelju pogodio zapadne djelove Irana porastao je na 530, a zvaničnici u toj zemlji su obustavili operacije spasavanja navodeći da su male šanse za pronalazak preživjelih, javljaju državni mediji.

Nakon razornog zemljotresa jačine 7,3 stepena u oblasti kod iransko-iračke granice, preživjeli, od kojih su mnogi ostali bez svojih domova, borili su se u toku noći sa veoma niskim temperaturama, a sjutradan su se ponovo suočili sa nemaštinom i nedostatkom hrane i vode, prenosi AP.

U najsmrtonosnijem zemljotresu u Iranu u posljednjih deset godina povrijeđeno je na hiljade ljudi, a uništeno je više od 30 hiljada domova.

Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je da će njegova administracija pokrenuti istragu zbog ogromne štete na zgradama koje su izgrađene u okviru državnog projekta na zemljotresom pogođenom pograničnom području između Iraka i Irana.

On je rekao da bi trebalo ispitati greške u gradnji zgrada i obećao da će ponovo izgraditi pogođeni region u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Mnoge od oštećenih zgrada izgrađene su za vrijeme bivšeg predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније