Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

14. 11. 2017. 12:05   >>  11:34 2

ZNA ŠTA RADE

Mej oštro osudila djelovanje Rusije

Britanska premijerka Tereza Mej osudila je neprijateljsko djelovanje Rusije i nabrojala mjere koje je Velika Britanija preduzela da osigura svoju bezbjednost, dodajući međutim da ne želi novi hladni rat.

 

"Znamo šta radite i nećete uspjeti" rekla je Tereza Mej u poruci ruskim vođama. Ona je govorila sinoć na večeri organizovanoj u londonskom Sitiju, istorijskom i finansijskom centru Londona, prema govoru koji je prenio njen kabinet.

Premijerka je osudila "ilegalnu aneksiju Krima od strane Rusije" i podršku koju Rusija pruža pobunjenicima na istoku Ukrajine, brojna "kršenja vazdušnog prostora više evropskih zemalja" i kampanje "sajber špijunaže", "miješanje za vrijeme izbora", hakerski napadi na dansko ministarstvo odbrane i njemački Bundestag.

"Rusija se trudi da od informacija napravi oružje, postavljajući medije kojima upravlja država da šire lažne informacije i montirane slike u cilju sijanja razdora na Zapadu i miniranja naših institucija. Velika Britanija će učiniti šta treba da se zaštiti i radiće sa svojim saveznicima da to isto urade", rekla je Tereza Mej.

Medđu potrebnim mjerama ona je navela reformu NATO, da bi se bolje "obeshrabrili i suprotstavili neprijateljskoj aktivnosti Rusije", pojačanje vojne i ekonomske pomoći Velike Britanije Ukrajini, kao i "jačanje" britanske politike u oblasti sajber bezbjednosti.

"Preduzimamo potrebne akcije da se suprotstavimo ruskim aktivnostima", rekla je ona ali i dodala da "ne žele" da se vrate "na hladan rat" niti da uđu "u stalnu konfrontaciju" sa Moskvom. Mej je izrazila nadu da će Rusija krenuti "drugačijim putem".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније